15/12/06

Quatre regidors del PP de les Coves aconsegueixen l'abocador RTP per al seu poble dintre d'un polígon industrial anomenat mediambiental.

Ahir va ésser el gran dia, el més esperat per l'Alcalde del PP a les Coves de Vinromà, Miguel Zaragoza i altres 3 regidors, ja que ha estat el dia en el que s'ha publicat al BOP de Castelló l'acord de la Conselleria de Territori que autoritza urbanísticament l'abocador de residus tòxics i perillosos per a les Coves de Vinromà amb un polígon mediambiental tal i com volíen. Ara només queda la publicació al DOGV de la resenya d'aquest acord, i així ja està oberta la possibilitat que s'instal·le un abocador, de residus tòxics i perillosos, ja no cal que filen prim els equips assessors per assegurar-se que la segons moció de censura compleix amb tots els requisits, ni cal presentar cap nou recurs de reposició.
L'empresa promotora de l'abocador de residus tòxics i perillosos veu així assolits tots els seus objectius.
Recordem que Zaragoza va jurar o prometre davant notari que l'abocador de tòxics i perillosos no aniria a les Coves, i que el president de la Diputació Provincial de Castelló, Carlos Fabra, també ho va dir, encara que aquest últim ja no va anar al notari. Aleshores, només hi ha dues possibilitats, una que va o van mentir-cosa que mai ha fet el PP i per tant s'ha de descartar-, l'altra que a les Coves de Vinromà finalment no anirà un abocador de residus tòxics i perillosos. Encara que a l'acord de la Conselleria diu clarament que es planifica urbanísticament per a un abocador RTP, com hem de creure que no menteixen, hi hauria la possibilitat de que es permetés allí ubicar un abocador de menys perillositat i que no fos de residus tòxics i perillosos, aleshores s'obri la possibilitat i la hipotesis de que podria ser un abocador de residus sòlids urbans.
Cal assenyalar que el batlle de les Coves és el president del Consorci de Residus per complir les previsions del Pla Zonal I i aquesta iniciativa del polígon la va portar al Ple pocs mesos desprès de prendre posessió del càrrec de president, quan ja tenia a la seva mà des de feia mesos les al·legacions que es van presentar contra l'abocador de la partida de la Bassa de Cervera del Maestre. Amb aquesta hipòtesi de que no va mentir caldria esperar que serà l'abocador RSU el que finalment es podria ubicar al polígon mediambiental, i d'aquesta manera -insistim sempre pensant que no va mentir i dintre d'aquesta hipotesi que NO TAN A PROP fa- es podria desbloquejar l'abocador previst a la partida de la Bassa al terme de Cervera del Maestre i que al gener ja portarà dos anys des de que va sortir a informació pública i contra el que es van presentar milers d'al·legacions, creant un fort rebuig social, en especial al municipi de Càlig. També es donaria compliment amb l'estudi ambiental d'alternatives d'ubicació que marcava com a segona possibilitat de ubicació per a l'abocador RSU la zona ara aprovada per la Conselleria de Territori al terme de les Coves.
De moment és de destacar l'interés i dedicació dels nostres funcionaris i polítics, ja que han anat molt ràpid per aprovar aquest abocador amb polígon industrial, ja que si us fixeu amb les dates dels informes molts o gairebé tots es van fer desprès del ple del 6-O que anul·lava el PAI, dies 23-0, 13-N, 15-N i 16-N tal i com s'aprecia si llegiu el BOP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada